Ispravnost vode za piće na prvom mjestu

DOO Vodovod i kanalizacija Bar je apsolutno posvećen očuvanju zdravlja svojih potrošača i konstantno ulaže značajne napore na planu dostizanja zahtjevnih standarda kvaliteta kada je riječ o ispravnosti vode za piće. Kao potvrdu toga, obaviještavamo našu javnost da smo poštovajući najstrožije procedure zavrijedili produžavanje HACCP sistema, koji ispunjava sve zahtjeve Codex Alimentariusa CAC/RCP 1-1969, Pev 4-2003 u oblasti proizvodnje i distribucije vode iz vodovodne mreže za ljudsku upotrebu, na još tri godine. Primjena ovog standarda podrazumijeva poštovanje standardnih operativnih procedura i upustava kojima se smanuju rizici po bezbjednost vode. Sve to svjedoči o tome da naši sugrađani dobijaju vodu kontrolisanu po najvišim standardima i da idemo korak uz korak sa najrazvijenijim zemljama svijeta kada je riječ o kvalitetu distribuirane vode za piće. Potrebno je istaći da se, prema podacima WaterAid-a predviđa, da će do 2050. godine više od 40 posto svjetske populacije živjeti u područjima bez čiste i pitke vode što nas opominje da je pitka voda neprocjenjivo vrijedan resurs koji moramo zajedničkim naporima očuvati i učiniti dostupnim nadolazećim generacijama. Izvršni direktor DOO Vodovod I kanalizacija Mladen Đuričić

Prekid u vodosnabdijevanju

Zbog radova na prepumpnoj stanici "Sutomore" u petak 03.07.2020. godine u periodu od 9:00h do 12:00h doći će do prekida u vodosnabdijevanju visočijih zona u Sutomoru.

 

     Molimo potrošače da uvaže razlog prekida u vodosnabdijenju.

Prekid u vodosnabdijevanju

Zbog hitnih radova na popravci cjevovoda, u petak 03.07.2020. godine u periodu od 8:00h do 11:00h doći će do prekida u vodosnabdijevanju sa pumpne stanice "Brca". Bez vode će biti potrošači u naseljima Ratac i Zeleni Pojas.

 

  Molimo potrošače da uvaže razloge prekida u vodosnabdijevanju.

PREKID U VODOSNABDIJEVANJU

Zbog kvara na visokonaponskoj elektromreži 02.07.2020. godine oko 18h došlo je do prekida u radu pumpnih postrojenja na izvorištima Velje Oko i Orahovo Polje.

Ovo je prouzrokovalo poremećaj u vodosnabdijevanju grada. Ekipe CEDIS-a su na terenu.

Molimo potrošače da uvaže razloge prekida u vodosnabdijevanju.

Poremećaj u vodosnabdjevanju grada

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji cjevovoda ČC DN400mm u naselju Mogilica, u utorak 23.06.2020 godine doći će do poremećaja u vodosnabdjevanju grada. 

Radovi će trajati do subote 27.06.2020 godine. 

Molimo potrošače da uvaže razlog poremećaja u vodosnabdjevanju. 

 

U toku radovi na sanaciji magistralne vodovodne cijevi na Mogilici

U toku zahtjevni radovi na sanaciji vodovodne mreže na lokaciji:  Mogilica

 

U srijedu 24.06.2020 godine su započeti hitni radovi na rekonstrukciji cca 30m magistralnog cjevovoda ČC DN 400mm u naselju Mogilica u Sutomoru. Zbog radova na cjevovodu prekinuto je vodosnabdjevanje grada sa izvorišta Velje Oko i Orahovo Polje sa kojih je preuzimano 130 l/s.  

Zbog poremećaja u vodosnabdjevanju preuzete su velike količine vode iz sistema regionalnog vodovoda. Planira se da radovi na rekonstrukciji budu završeni do subote 27.06.2020 godine.

Zbog povećane potrošnje vode dolazi do prekida u radu pumpnih stanica “Ilino” i “Ahmetov Brijeg”. Naselja u kojima će prekidi u   vodosnabdjevanju biti posebno izraženi su Lovrenac, Čeluga i dio naselja Polje.  

U ponedeljak 16.06.2020. godine zbog smanjene izdašnosti izvorišta uspostavljen je restriktivni režim u isporuci vode za naselja Sustaš i Zaljevo. U oba slučaja je uveden prvi stepen restrikcija.

U 7:00h zatvareće se ventil na mjestu Šuplje kako bi u periodu od 07:00h do 19:00h bilo obezbijeđeno vodosnabdjevanje potrošača na potezu od izvorišta Sustaš do mjesta Šuplje. U 19:00h otvaraće se ventil na mjestu Šuplje kako bi u periodu od 19:00h do 7:00h bilo obezbjedjeno vodosnabdjevanje potrošača nizvodno od mjesta Šuplje.

U 7:00h zatvaraće se ventil kod guvna Askovića kako bi u periodu od 07:00h do 16:00h bilo obezbijeđeno vodosnabdjevanje potrošača u naseljima Gornje Zaljevo, Gornja Tomba, Bartula i Rap. U 16:00h otvaraće se ventil kod guvna Askovića kako bi u periodu od 16:00h do 07:00h bilo obezbjedjeno vodosnabdjevanje potrošača nizvodno od guvna Askovića.

Vodosnabdjevanje Sutomora je uredno. Bilo je kraćih prekida u radu pumpmih postrojenja zbog problema sa elektromrežom i radova CEDIS-a. Zbog sušnog perioda došlo je do naglog pada nivoa vode na izvorištu Brca. Nedostajuću količinu vode obezbjeđujemo sa izvorišta Orahovo Polje.  

 

Tehnički direktor

Alvin Tombarević

 
-->